Skip to content Skip to footer

SUGESTII DE ÎNGRIJIRE PENTRU UN TEN CU ASPECT TÂNĂR, SĂNĂTOS ȘI RADIANT

Când pielea noastră arată bine, ne simțim bine și mai încrezători. Pielea este un organ viu care are o mulțime de funcții, iar a avea o piele sănătoasă este intr-adevăr un aspect foarte important. De aceea, oamenii sunt mereu în căutarea celor mai bune produse, tratamente și tehnologii. Scopul este un ten sănătos, radiant, tineresc, proaspăt și strălucitor. Din fericire, acest scop devine mai ușor de atins ca niciodată.

Pielea este primul nivel al sistemului imunitar, fiind ca un scut împotriva bacteriilor, virușilor și germenilor, protejează corpul de soare, umiditate, frig, tăieturi sau zgârieturi.

Ca orice parte a corpului, pielea poate fi bolnavă sau sănătoasă, poate fi hrănită sau subnutrită, sau din diverse motive, poate fi, uzată sau abuzată. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea devine mai uscată și mai subțire, iar pe piele pot aparea pete de vârstă, riduri, pori mari și cercuri întunecate. E adevărat ca nu ne putem controla vârsta, dar putem influența modul în care îmbatrânim, controlând alți factori cum sunt expunerea la soare, obiceiurile alimentare proaste și stresul.

Procesul de îmbătrânire este considerat principalul vinovat pentru pielea ternă, lipsită de strălucire, însă acest fenomen deranjant poate începe să se vadă chiar și la persoanele mai tinere din cauza altor factori.

Să aruncăm o privire asupra unor factori care fac ca pielea să arate lipsită de strălucire și iată câteva sugestii simple de îngrijire care vă pot ajuta să vă mențineți pielea tânără, sănătoasă și strălucitoare.

 

EFECTELE PROVOCATE DE RAZELE UV

 

Una dintre cauzele evidente (și cea care provoacă cele mai multe probleme ale pielii) este reprezentată de efectul razelor UV. Razele UV sunt cancerigene.

Soarele este un paradox pentru piele. El face posibile toate tipurile de viață, dar daunele provocate de razele UV fac ca aspectul vieții să se scurgă din pielea noastră. Soarele este, de asemenea, vital pentru vitamina D, vitamin care poate ajuta la diminuarea aspectului îmbătrânit al pielii.

Majoritatea experților sunt de acord că atunci când ne expunem la soare ar trebui SĂ FOLOSIM O CREMĂ CU PROTECȚIE SOLARĂ pentru a menține o piele sănătoasă și cu un aspect cât mai bun. Ca atare, pentru a vă proteja pielea, puteți utiliza o protecție solară pe bază de minerale, cu SPF 30 sau mai mare, pe care să îl aplicați ca un ultim pas în rutina de îngrijire a pielii în fiecare dimineață. Aplicați-l ca un pas final înainte de machiaj, deoarece este o barieră fizică.

În plus, dacă aveți un nivel scăzut de vitamina D, deoarece viața de zi cu zi se desfășoară cel mai mult în interior, faceți o schimbare în dietă și / sau căutați un supliment de vitamina D pentru a vă asigura că obțineți aceste beneficii pentru sănătate.

 

DIETA

 

Dieta poate avea un impact major asupra aspectului pielii noastre. O dietă bogată în alimente procesate, în special carne, sau cele care sunt gătite la tmperaturi ridicate tind să fie mai bogate in AGE (produse finale de glicație avansată). Din acestea rezultă mai mulți radicali liberi care fac ravagii în corpul nostru, și inclusiv în pielea noastră. Soluția ușoară este aceea de a încorpora în dietă mai multe alimente integrale de bază și o mulțime de fructe și legume.

O dietă mai colorată echivalează de obicei cu un corp și o piele mai sănătoase. Alimentele colorate au mai mulți antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi. Cerealele integrale – grâul integral, orezul brun etc. – pot fi, de asemenea, de folos.

Echilibrul este întotdeauna cheia în ceea ce privește dieta!

 

HIDRATAREA

 

Nu uitați să BEȚI apă! Pielea este cel mai mare organ al corpului și se consideră că are un conținut de apă de peste 60%. Consumul unei cantități adecvate de apă este important pentru sănătatea pielii și pentru capacitatea sa de a funcționa corect. Unele cercetări interesante au confirmat faptul că un consum mai mare de apă într-o dietă regulată poate avea un impact pozitiv asupra funcției zilnice a pielii, în special în cazul persoanelor care au adaugat apă în rutina lor zilnică, iar aportul lor anterior de apă a fost scăzut.

 

ALEGE CELE MAI POTRIVITE CREME HIDRATANTE

 

Din păcate, a bea apă nu înseamnă întotdeauna că apa va rămâne în piele. Toate tipurile de piele au pierderi de apă transepidermice (TEWL), care se referă la procesul care are loc atunci când apa se evaporă din piele. Excesul de TEWL poate duce la o piele uscată, care îți dă senzția că te strange și poți simți și ușoare mâncărimi. De asemenea, poate face ca celulele exterioare ale pielii să fie mai vizibile și lumina se reflectă inegal, iar pielea are un aspect lipsit de radianță și de strălucire. Un produs bun de hidratare a pielii poate ajuta la remedierea acestui lucru.

Cremele hidratante vor avea diferite tipuri de ingrediente în cadrul formulelor lor, pentru a ajuta la menținerea hidratării pielii. Căutați aceste ingrediente atunci când alegeți o cremă hidratantă:

  • Umectanții sunt ingrediente care atrag apa și îmbunătățesc hidratarea. Umectanții comuni includ glicerină, acid hialuronic, uree, PCA de sodiu și zaharuri.
  • Ingrediente emoliente calmează și înmoaie pielea. Aceste ingrediente conțin unele proprietăți ocluzive, dar sunt ușoare. Emolienți comuni sunt unt de shea, unt de cacao, squalane și acizi grași.
  • Ingredientele ocluzive ajută la restabilirea barierei și mențin hidratarea în piele (adică reducerea TEWL). Ingredientele ocluzive se pot simți mai grele, ca ceara, dar altele se pot simți ușoare ca dimeticona și alți siliconi.
  • Compuși alfa-hidroxi (AHA), care ajută la îmbunătățirea pielii uscate, reduce acneea, ridurile și petele de vârstă. AHA apar în mod natural în mere, struguri, lapte acru și fructe citrice.

 

ANTIOXIDANȚI LOCALI

 

Îngrijirea pielii poate ajuta la refacerea vibrației pielii și a strălucirii. Am menționat mai sus beneficiile antioxidanților în cadrul dietei. Antioxidanții pot fi utilizați, de asemenea, și în îngrijirea pielii pentru a ajuta la diminuarea daunelor cauzate acesteia de către factorii de mediu (de exemplu: temperatură, poluare, climat etc.). Antioxidanții se regăsesc în multe extracte botanice. Unele plante comune includ ceai verde sau rodie. Cercetările susțin beneficiile antioxidanților aplicați local în reducerea efectelor radicalilor liberi (atomi care pot deteriora celulele) în piele, în special cei asociați cu daunele provocate de razele UV.

 

ÎNDEPĂRTAȚI MACHIAJUL ÎNAINTE DE A DORMI

 

Este o regulă de aur că trebuie să vă îndepărtați întotdeauna machiajul înainte de a dormi noaptea, deoarece pielea trebuie să respire, iar machiajul o împiedică să facă acest lucru. Machiajul păstrat peste noapte, va bloca porii și va provoca puncte negre sau pete.

Dacă nu aveți o tehnologie de curățare a feței, puteți utiliza un demachiant sau chiar ulei de măsline, ajutându-vă să scăpați de machiaj și murdărie. De asemenea, exfolierea este foarte importantă, deoarece realizată o dată sau de două ori pe săptămână, ajută la eliminarea straturilor de piele moartă și vă va ajuta să aveți o piele luminoasă, mai strălucitoare și sănătoasă.

 

INGREDIENTE PENTRU O PIELE STRĂLUCITOARE

 

În încheiere, alte ingrediente de îngrijire a pielii pot ajuta la luminarea aspectului pielii prin vizarea zonelor decolorate. Acest lucru are ca rezultat un ton uniform al tenului. Ingredientele comune includ vitamina C și niacinamida. Acestea funcționează prin mecanisme diferite, dar oferă aceleași rezultate – strălucirea pielii datorită reducerii aspectului de hiperpigmentare, oferindu-vă o piele strălucitoare și reducerea petelor întunecate.

 

Pielea proaspătă, moale, și care are un aspect uniform va avea o strălucire luminoasă. Există o mulțime de mici sfaturi de îngrijire a pielii pe care le puteți implementa în rutina de îngrijire a pielii și / sau dieta, care vă pot ajuta să obțineți strălucirea tenului luminos pe care o căutați!

Sursa:

  • www.nuskin.com/content/corpcom/en_US/thesource
  • www.godfatherstyle.com